A Balatoni Múzeum szakmai elismerései

A múzeum sikertörténete folytatódik. 2012-ben az "Év Múzeuma 2011" díjban részesült, majd e rangos szakmai elismerés után idén, 2014-ben elnyerte a Podmaniczky díjat is.

Az Év Múzeuma 2011

Az Év múzeuma díjat Hammerstein Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős helyettes államtitkára adta át 2012. május 19-én a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

A Balatoni Múzeum a kitüntető címet az épület és a kiállítás látogatóbarát megújításáért, gazdag és eredményes múzeumpedagógiai munkájáért nyerte el.

  

 

 

 

 

Podmaniczky díj A Podmaniczky díjat a Hungaria Nostra (a Város- és Faluvédők Szövetsége) hívta életre, s 1981 óta minden évben kitünteti azokat a közösségeket, magánszemélyeket, akik a legtöbbet nyújtották az épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek védelme érdekében. E megtisztelő címet a múzeum igazgatója, Havasi Bálint vette át ünnepélyes keretek között a Szövetség elnökétől, Ráday Mihálytól július 11-én Mezőkövesden, a Népi Művészetek Házában.  

A Balatoni Múzeum példás fejlődésével vívta ki a Hungaria Nostra figyelmét. A Szövetség értékelése-érvelése értelmében kiemelte: „az állandó és időszakos kiállítások mellett a múzeum nagy hangsúlyt fektet a kutatási munkákra és a gyűjtemények folyamatos fejlesztésére.” Valamint nagy erényeként tartják számon, „hogy olyan múzeumpedagógiai programot folytat, ahol a gyerekeket óvodás kortól a középiskoláig bezáróan megismerteti a Balaton természeti kincseivel és a környék kulturális örökségeivel.” A Szövetség szintén elismerően szólt az évek óta bezárt kőtár újbóli megnyitásáról - amely a római kortól a barokk korig öleli fel a környék régészeti emlékeit -, s az intézmény közösségépítő tevékenységét is méltatta.

 

 

vasárnap, 14 szeptember 2014 18:08

Aktuális programok

  

Nyitvatartás

Hétfő:
Zárva
Kedd:
9:00-17:00
Szerda:
9:00-17:00
Csütörtök:
9:00-17:00
Péntek:
9:00-17:00
Szombat:
9:00-17:00
Vasárnap:
Zárva

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen aktuális és elkövetkezendő kiállításainkról és programjainkról!

signup

Múzeumi bolt